Når høre hjertelyd hos jordmor

Her lytter jordmor Grethe etter hjertelyden hos en gravid. Og mange lurer – hvor tidlig går det egentlig an å høre hjertelyden hos jordmor eller lege? Første hjertelyd med utstyr hos lokal jordmor og ikke UL-maskin- i hvilken uke i svangerskapet fikk dere høre den beste lyden i verden?

Jeg hadde min første kontroll hos jordmor i uke 13+og fikk høre. Legen vil ikke lete etter hjertelyd før uke 24! Hvor tidlig kan lege/jordmor høre hjertelyd?

Hvor tidlig kan man høre hjertelyd hos jordmor?

UL apparat,men han har slikt hjertelydsapparat. Bare tenkte på rundt uke 1når man er på første kontroll. Første gangen jeg var gravid hørte jordmor hjertelyden da jeg var i . Jeg var også hos jordmor for litt over to uker siden og da kunne man høre så vidt. Når det er sagt, så er det ikke alltid så lett å høre det helt tydelig de første . Jeg er gravid i uke 18+ og har ikke hørt hjertelyden enda.

Var hos jordmor i dag, og hun prøvde å lytte etter hjertelyden. Men når jeg leser og snakker med andre gravide, virker det som de fleste. Jeg var hos jordmor i uke og fikk høre hjertelyden.

I dag hadde Nathaniel kontroll hos helsesøster, og jeg som ikke har bil eller. Tror jeg hørte hjertelyden når jeg gikk med Emilia Sophi rundt uke . Han forsøkte å høre etter hjertely men vi kunne ikke finne den. Jeg var hos en privat jordmor da jeg var 10+ og da var jeg så heldig . Jordmor mente det var for tidlig, mens legen mente det kunne høres i. Jeg var hos legen i dag (12+1), og han ville ikke høre etter hjertely . Når det gjelder doppleren er det mange leger/jordmødre som ikke vil benytte den før etter ordinær.

Det var på tide med ny jordmor kontroll, mannen synes jeg enten er hos legen eller. Hun tar en rask ultraly hjertelyden får vi og høre, den er sterk og fin. Jeg lurer på når en får høre hjertelyden hos lege/jordmor. Har lest litt av hvert, men lurer på når det er vanlig. Var hos legen for en uke siden, og hun klarte ikke å finne hjertelyden.

Det er litt som å finne nåla i høystakken når fosteret fremdeles er veldig lite. Mens du er gravi når du skal føde og i barseltiden vil du høre ord du. Noen ganger, hvis det er behov, tas det en CTG, som registrerer fosterets hjertelyd og dine rier.

Alle gravide har rett til svangerskapsomsorg hos jordmor på helsestasjon. Nå er det mulig å høre hjertelyden med jordmorstetoskop på svangerskapskontroll. Noen synes at det klør på magen når huden strekkes for å gi plass til den stadig.

Stor vektøkning hos mor, særlig etter uke 2 kan være et tegn på at det er . I dag har jeg vært hos jordmor og hørt hjertelyden, så nå er det ikke hemmelig lengre :cool12: Storebror er.