Vondt i magen etter mat

Smerter som kommer og går; Smerter kan komme rett etter målti men ikke nødvendigvis; Sure oppstøt; Hard og løs mage, vekselsvis . Vær sikker på at magesmertene dine ikke er noe mer alvorlig. Symptomene kommer typisk etter måltider eller i forbindelse med stress. Unngå mat som gir luftutvikling, og sterke krydder.

Funksjonell dyspepsi er en tilstand karakterisert ved gjentatte episoder eller kroniske plager med ubehag fra øvre del av magen. Det er vanlig at personer med pankreasproblemer sier at de ikke tåler fet mat. Er det mange som får slike magesmerter etter maten?

Det er også vondt ulike plasser når jeg trykker på magen. Jeg er veldig plaget med mye vondt i magen, smertene sitter øvre del av mageregionen, og det blir alltid verre under og etter måltider. Jeg plages med løs og luftig mage, og dette forkommer etter et målti spesielt et stort/ måltid som.

I flere mnd vært plaget av mye vondt i magen og diare. Fant ikke noen tråd på dette, så jeg poster denne: I den siste uka har jeg blitt kvalm og fått vondt i magen hver gang jeg har spist mat. Magesekken kryster og elter maten og tilsetter bakteriedrepende saltsyre og.

Vedvarende ubehag i magen, nedsatt matlyst og tap av vekt er andre varselsignaler. Noen matvarer kan føre til oppblåsthet og utvikling av gasser som lukter vondt. Nesten hver gang jeg spiser får jeg vondt i magen rett etterpå -kjennes nesten som en lang kynner.

Helse › Doktoronline › Helseleksikonet › Symptom › MagesmerterBufretLignende9. Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Hvis magesmertene skyldes intoleranse for visse typer mat, vil behandlingen være å unngå disse matvarene i størst. Jeg hadde noe lignende da jeg var ungdom en gang, men da gikk det over etter et par dager og jeg dro ikke til lege.

Mange må på toalettet under eller etter et måltid fordi de har en såkalt. De får også mer vondt når mage og tarmer utvides (slik de gjør ved mye luft) enn friske . Måltid kan utløse gallesteinsanfall og pankreatitt. Smerter ved ulcus kan oppstå i fravær av matinntak, . Ikke bare er maten som er ansvarlig for magesmerter etter å ha spist, men det er. Ofte medisiner som antibiotika brukes til å behandle vondt i magen normalt. Smerte på venstre side av magen som vedvarer eller oppstår rett etter at du har.

Primært er det en blokkering som gjør at verken mat eller drikke kan passere, . I en normal mage utvider den øvre delen av magesekken seg etter et måltid. Opptil 300–4milliliter av maten kan oppbevares i den øvre delen av magesekken . Ved magesår i magesekken vil man ha sugende sviende smerter i epigastriet etter mat, og da spesielt sterk . Jeg har så lenge jeg kan huske hatt problemer med oppblåst mage. Jeg får vondt etter at jeg har spist; det føles som om maten blir liggende i .